Wat ik doe

Vertalen
Vertalingen – Boeken, documentatie, helpteksten, websites en commerciële teksten in alle soorten en maten. Professioneel, betrouwbaar en op tijd. Moderne vertaalhulpmiddelen en 25 jaar ervaring.
Klik hier voor meer informatie over boekvertalingen.
Klik hier voor informatie over andere vertalingen.

Drukwerkvoorbereiding – Als documenten tijdens het schrijven of vertalen semi-automatisch van de juiste opmaaktags worden voorzien, scheelt dat aanzienlijk in de verwerkingssnelheid en opmaakkosten.
Klik hier voor meer informatie.

Vormgeving – Huisstijlen, logo’s, websites, infogrammen, cartoons enz. Voor bedrijven en freelancers die zichzelf effectief op de markt willen zetten. Websites en blogs met een eigen vormgeving die makkelijk zijn bij te houden.
Klik hier voor meer informatie en voorbeelden

Doe meer met Microsoft Word – Templates/sjablonen voor huisstijlen. Korte of uitgebreide macro’s voor eenvoudige tot complexe bewerkingen in Word. Met behulp van VBA (Visual Basic for Applications) is Word volledig programmeerbaar. Tijdrovende bewerkingen worden met een paar regels code tot seconden teruggebracht.
Klik hier voor meer informatie.

Aliniëren – Bestaande bron- en doelteksten samenvoegen zodat deze in een vertaalgeheugen kunnen worden geplaatst. Met behulp van een zogenaamde TMM ofwel translation memory manager kunnen termen in context worden geraadpleegd en is consistentie gewaarborgd. Uitwisseling met bestaande TMM’s is mogelijk via TMX.
Klik hier voor meer informatie.

Terminologiebeheer – De makkelijkste manier om terminologie bij te houden. Terminologie is een wetenschap op zich maar met enige kennis van zaken en eenvoudige software kunnen termen snel en makkelijk worden ingevoerd en bijgehouden.
Klik hier voor meer informatie.

Workflow vertaalprojecten – Een goed gestructureerde opzet is het halve werk en garandeert een probleemloze afwerking. Bovendien is elk vertaalproject een investering in de toekomst die haar geld lang na de oplevering terug blijft betalen.
Klik hier voor meer informatie.

Copywriting
Redactie en copywriting – Boeken, artikelen, webteksten. Snelle en nauwkeurige correctie. Tevens herschrijven van teksten voor specifieke doelgroepen en voor het web, alsmede optimalisatie van webpagina’s voor zoekmachines.
Klik hier voor meer informatie.

Comtexxt
Comtexxt – Deze app is geboren als een plugin bij Microsoft Word en wordt binnenkort gepubliceerd als webapplicatie. We zijn nog op zoek naar programmeurs, dus als wat je op de pagina over Comtexxt leest je aanspreekt, stuur dan een mailtje.
Klik hier voor een pagina met meer informatie over Comtexxt. Zie ook dit artikel over Comtexxt in Filter, een tijdschrift voor vertalers.