Magische ballonnen

Ik heb deze fotorealistische montage gemaakt in april 2016. Hoe het idee is ontstaan, ben ik vergeten. Ik had een beeld van het eindresultaat in mijn hoofd en zocht naar foto’s van een muur die ik kon gebruiken.

Ik vond deze foto van een kerkhofmuur in Dunmore, County Galway, Ierland op Wikimedia (link).

De afbeelding zoals gedownload van Wikimedia.

Ik verwijderde de bomen en de grijze lucht en plakte er een blauwe lucht met pluizige wolken in. Daarna maakte ik de tekening van het ballonmeisje in Clip Studio (voorheen Manga Studio).

De verschillende elementen heb ik samengevoegd met Affinity Photo. Het lettertype voor THE WALL OF DREAMS is Chalkduster, en ik heb een displacement filter gebruikt om het te laten lijken alsof de letters en het meisje echt op de muur zijn geschilderd. Ik heb er ook een half doorzichtige en vervaagde structuur overheen geschilderd om het er wat grungy en realistischer uit te laten zien.

De echte ballonnen zijn niet echt. Ik heb een grote png van een blauwe ballon gedownload en heb de kleur op een paar duplicaten veranderd. Verder heb ik nog een schaduw op de muur voor de eerste ballon geschilderd.

Het bord is gemaakt in Affinity Designer. Achteraf gezien is de tekst een beetje oubollig, maar ik kon niets beters bedenken en het ding moet er staan om de compositie in evenwicht te brengen.

En hier is het eindresultaat. Het idee is dat dromen werkelijkheid worden, in dit geval in de vorm van ballonnen.

Het eindresultaat van de fotomontage.

Copyright © 1-11-2017 Theo van der Ster

De reacties onder dit blogbericht zijn gesloten. Wil je contact opnemen, dan kan dat op deze pagina.